El Surar organitza un club de lectura obert



 Una de les formes d’estimular la lectura és el desenvolupament d’un senzill club de lectura local. Però, saps què és això?  Per si de cas anem a intentar explicar-ho i  animar-vos   a que participeu.
Un club de lectura el formen un grup de persones que decideix llegir el mateix llibre durant un període de temps. Lògicament el lloc i el ritme de lectura cada persona se’l tria i adapta. Hi ha un compromís posterior de reunió per a parlar i comentar aspectes de l’obra llegida.
Amb aquestes tertúlies literàries es pretén intercanviar opinions sobre l’obra i l’autor. Cada participant acaba enriquint-se amb les aportacions dels altres. A més,  ve a ser una motivació afegida per tal d’estimular la lectura i emprar-la per a reforçar els lligams d’amistat. 
Hi ha d’ells que són virtuals,  però el col·lectiu ha preferit, donades les circumstàncies contextuals, fer-lo presencial. La data designada és per a finals de febrer, ja anunciarem la data concreta.
I com que necessitàvem la matèria primera, calia triar un llibre. Ens vam decidir per la narrativa, pensant que seria menys dificultosa.  I el títol fou   un poc difícil de seleccionar, siga  perquè el seu autor ens va deixar recentment , siga per  l’èxit  versió cinematogràfica,   vam triar “Pa negre” d ‘ Emili Teixidor. La història d’Andreu, un xiquet que viu les  misèries de la postguerra.
Ara ja ho sabeu des de l’associació cultural  El Surar vos invitem a participar en el  que possiblement siga el primer club de lectura llutxentí. Si alguna persona utilitza el llibre digital (ebook) i desitja obtenir l’arxiu que conté el llibre pot ficar-se en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic del col·lectiu.
Ànim i a llegir !

Comentaris

  1. Em sembla una molt bona iniciativa! Me'n van parlar abans de Nadal, i em sembla perfecte, amb algun però a la tria de lectures, perquè amb narrativa breu, que n'existeix de molt bona qualitat la lectura és més ràpida i els tempos de reunió poden sovintejar més que en les lectures més llargues. Enhorabona!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

EL TOPÒNIM LLUTXENT

ACTIVITATS HUMANES. El forn del Campanar

FAUNA (1). La mallada del bou